top of page

Maandprognose november 2018

Inner Compass Terwijl de herfstmaand zich alweer heeft aangediend en de ‘tijd’ een loopje met je lijkt te nemen, worden alle schitterende bonte kleuren zichtbaar en doet het Zonneteken ‘Schorpioen’ het uitstekend! Eén van de grootste eigenschappen van Schorpioen is de overgang, of transformatie. Het licht en de levenskracht van de Zon, gekleurd door het intense gesternte Schorpioen, toont via het teamwork met ‘moeder Aarde’ dat de herfst op statige wijze zijn intrede doet. De onder het sterrenbeeld geboren Schorpioenen zijn een kei in het reorganiseren. Vanuit de afbraakprocessen ontstaat weer iets nieuws en dit gaat meestal op meedogenloze wijze. De stille en bijna dwingende kracht van Scorpio doet je nu naar binnen keren om aandachtig naar de wensen van je lichaam, geest en ziel te luisteren. Kortom, je bent in een periode beland waarin je in de gelegenheid wordt gesteld om oude zaken te vernietigen, zodat nieuwe vormen kunnen worden opgebouwd. Neem hier ook zeker de tijd voor, trek je terug bij de kachel en het kaarslicht, nu Schorpioen je langzaam maar zeker naar het donkerste punt van de Aarde en de dag loodst. Je wordt geconfronteerd met het feit dat er geen weg meer terug is. Scorpio begeleid je op beheerste en intense wijze naar je innerlijk en dit zal voor de perfectionisten en actievelingen onder ons een behoorlijke klus zijn, als overal het woordje ‘te’ voor staat. Als op 15 november de kleine, rode strijder Mars klokslag 23:21 uur Nederlandse tijd de nevelen van gesternte Vissen bereikt, is het zeker zaak goed afgestemd te zijn op jezelf! De vitaliteit verdwijnt namelijk uit de atmosfeer, wat betekent dat je gevoeliger wordt voor verkoudheden en virussen. Wees tevens voorzichtig met kleine onhandigheden die lichamelijke ongemakken kunnen veroorzaken. Ga je tegen beter weten in over je grens en vind je ziel dat je aandachtiger mag luisteren zodat je reorganisatieplan op poten gezet kan worden, dan zal er op de rem worden getrapt. De lieftallige planeet Venus in het gesternte Weegschaal, beweegt een dag later, op 16 november weer in haar ‘directe’ vloeiende beweging. Je hebt de afgelopen weken meer dan voldoende tijd gehad om te ervaren wat voor jouw harmonie is en waar je werkelijk gelukkig van wordt. Neem je opgedane kennis en levenslessen met je mee en blijf de juiste balans houden. De communicatieve Mercurius in de visionair Boogschutter bereid je tevens voor op nieuwe richtingen in je leven. Van 17 november tot 6 december bereikt de onzijdige Mercurius de ‘retrograde’ beweging. Niet alleen achterstallige klusjes afwerken en storingen/onduidelijkheden in contact met anderen of je computer ervaren, maar ook compassionele aandacht voor jezelf, en het ‘naar binnen keren’ leiden je naar je innerlijk kompas. Wat wakkert je passie voor het leven aan? Leef je jouw dromen werkelijk? Wat zou je op jouw levenspad willen verwezenlijken? De grote geluksbrenger Jupiter beweegt op 8 november voor een jaar zijn eigen teken Boogschutter in en komt hierdoor in een verhoogde staat te staan. Dit is een uiterst prettige stand. Je gaat een jaar tegemoet waarin je nieuwe pijlen op de boog gaat zetten. Je wordt gestuurd richting je blik naar de toekomst! Nieuwe opleidingen, projecten en levensfilosofieën passeren de revue. Dit alles werkt natuurlijk optima forma als je afgestemd bent op het juiste teamwork met jezelf. Als je in één lijn zit met je lichaam, ziel en geest. Wees vol aandacht, neem de tijd om regelmatig in de stilte te gaan en laat het leven zich aan je openbaren! Met Liefde, Sandra

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page