top of page

Maandprognose oktober 2018

Levenskunst Het licht en de levenskracht van de Zon, neemt je inmiddels mee op de zachte en harmonieuze invloeden van het gesternte Weegschaal. Je zult dan ook merken dat je behoefte groot is om je te verbinden met anderen. Hierin moedigt de Zonnekracht in Libra je vooral aan, om het fijn te hebben samen en het ijzer te smeden nu het nog heet is. Voor het samenwerken met anderen is een uitstekende periode aangebroken. Er is ruimte voor iedereen, waarin de uiterste best wordt gedaan om eigenbelang en het belang van de ander, tot een uitgebalanceerd geheel te creëren. Als rasechte levenskunstenaar verleidt de resonantie van de Zon, via de beïnvloeding van Weegschaal je naar de fraaie en mooie kanten van het leven. Het is bijna van levensbelang het de ander naar de zin te maken. Weegschaal heeft verstand van schoonheid en dit vooral op verfijnde wijze. Nu de herfst officieel intrede heeft gedaan en de natuur op een rustig tempo veranderd in oogstrelende taferelen van bonte kleuren, komt de natuurlijke cadans van de vier seizoenen en ‘zo boven, zo beneden’ weer tevoorschijn.

Het teken Weegschaal start namelijk op het moment van de herfst-evening, het moment van zaadvorming in de natuur. Dit is een duidelijke vorm van schenken, wat als symbool staat voor de mystieke broederschap en voor de zelfopoffering. Tegelijkertijd met de start van deze oktobermaand, heeft de oerkracht van de planeet Pluto in het gesternte Steenbok ervoor gekozen om vanuit zijn retrogradestand (naar binnen gekeerd) opnieuw te gaan bewegen in vloeiende beweging. De generatieplaneet Pluto biedt na 23 weken confrontatie en verdieping, nieuwe vooruitgang om dát wat vanuit de zorgvuldige gevestigde orde dicht getimmerd is, te doorbreken. Dit, zowel op persoonlijk als collectief niveau. Dit betekent dat de weg opnieuw vrij is om vanuit je innerlijke autoriteit te gaan staan en je transformatieproces als Alchemist verder op te pakken. Zelfcreatie wordt gemixt met schoonheid! Wat een bijzondere bijkomstigheid is dat de planeet van de liefde ‘Venus’ vanuit Schorpioen, vanaf 5 oktober haar retrogradestand bereikt in de intense Schorpioen. Dit kan confronterend zijn. Zeker omdat de communicatie Mercurius op 10 oktober ook de intensiteit van Scorpio bereikt en je aanmoedigt om je eigen innerlijke speurtocht te volbrengen. Wees voorzichtig met doemdenken en achterdocht! Met regelmaat wordt je voor de spiegel gezet om naar jezelf te kijken. Hoe is het gesteld met liefde en respect voor jezelf en wat heb je hierin nog te doen. Verlies je jezelf niet te veel in de ander? Karmische, oftewel oude contacten en relaties kunnen ineens op een bepaalde wijze weer voorbij komen om je de mogelijkheid te geven hier nu anders mee om te gaan.

Op 31 oktober beweegt Venus vervolgens in verhoogde staat naar haar eigen en zachte gesternte Weegschaal. Hier komt zij weer helemaal thuis en zal je, nog steeds in haar retrogradestand tot 16 november begeleiden, maar nu met zachte hand. Wat is werkelijke harmonie en schoonheid voor jezelf? Waar wordt je werkelijk gelukkig van? Kortom, er is een interessante periode aangebroken om aan de relatie en verbinding met jezelf te sleutelen. Dit alles via een spannende cocktail van liefde, schoonheid, passie en transformatie welke grondig hun werk zullen doen. Kom tot bloei en haal het hoogst haalbare en jouw unieke authenticiteit tevoorschijn!

Met Liefde, Sandra

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page